hydro-massage

Het woord “”hydro-massage”” bevat twee delen, hydro (van Griekse hydor-, wat water betekent) en massage. Dit betekent dat hydro-massage uit 2 elementen bestaat, water en massage. Beide elementen zijn een weldaad voor het lichaam en ons algemeen welzijn.
Het therapeutische gebruik van water heeft een lange geschiedenis. In de oude Egyptische, Griekse en Romeinse beschavingen waren er al diverse vormen van hydrotherapie. Egyptische koningen en koninginnen namen baden met etherische oliën en bloemen en de Romeinen hadden ook gemeenschappelijke openbare baden voor hun burgers. Andere culturen die bekend staan om hun lange geschiedenis hydrotherapie zijn China en Japan. In Japan werd in hoofdzaak gewerkt rond Japanse warmwaterbronnen.

WAT IS HYDROTHERAPIE?

Hydrotherapie, of watertherapie, is het gebruik van water (warm, koud, stoom of ijs) om ongemakken te verlichten en lichamelijk welzijn te verbeteren. Hydromassage maakt gebruik van de stromende druk van water en/of lucht op de huid. Water vermengd met de druk van uitstromende lucht creëert een rechtstreekse massage die de bloedcirculatie in het hele lichaam stimuleert.

De effecten van hydro-massage komen voort uit de combinatie van fysieke, masserende werking van waterstralen in combinatie met de watertemperatuur van het bad en/of eventuele speciale zouten die worden toegevoegd.

VOORDELEN EN UITWERKINGEN

Hydromassage is een vorm van massage gebaseerd op de toepassing van waterdruk.

Hydromassage helpt om de spieren te ontspannen, het bevordert de bloedcirculatie en verlicht de spierspanning.

Hydromassagetherapie werkt uitstekend, vooral bij toepassing in stessbeheertechnieken.

Hydromassage wordt niet geadviseerd voor oudere mensen, kinderen en zwangere vrouwen, of mensen met hypertensie, capillaire kwetsbaarheid, ademhalingsstoornissen, hartziekten of disfunctie in een kritieke fase. Het wordt aanbevolen een dokter te raadplegen alvorens welk type hydromassagetherapie dan ook te beginnen.